De vereniging
BVML in de MEDIA
“Samen met de vzw Blijf van mijn Lijf werd een opleiding uitgewerkt voor agenten van de politiezone Brussel-Noord. De opleiding gaat midden september van start.” – La DH, augustus 2021.
STAND UP: Binnenkort worden 20.000 Belgen opgeleid in de preventie van straatintimidatie!
Tips geven over hoe je jezelf kan beschermen en hoe je kan ingrijpen als getuige van intimidatie: dat is het doel van de campagne Stand Up, een samenwerking tussen BVML en L’Oréal.
Ben je ooit op straat nagefloten of door iemand gevolgd? Wist je dat dit intimidatie is? Wist je niet hoe je moest reageren? Vanaf het najaar kunnen 20.000 Belgen gratis een eenvoudige opleiding volgen over hoe we dit fenomeen kunnen bestrijden. Je kan de opleiding van thuis uit volgen door je in te schrijven voor de webinars van een uur die door BVML worden georganiseerd of je kan rechtstreeks naar de site standup.be surfen, waar je in 15 minuten alle informatie kan doornemen.
500 Brusselse politieagenten opgeleid voor betere begeleiding van mensen die op straat worden lastiggevallen
Tegen eind dit jaar organiseert BVML workshops voor de teams in de politiezones Brussel-West en Brussel-Noord. Doel is een beter begrip van seksuele intimidatie in de openbare ruimte.
De politie is als eerste betrokken bij straatintimidatie. Om het vast te stellen, maar ook om zij die het meemaken goed (of minder goed?) te ontvangen op het politiebureau. Nieuw is dat zij die technisch gezien het ‘slachtoffer’ zijn, zich niet langer laten doen. In die mate zelfs dat ze de term ‘slachtoffer’ verwerpen. Ze kennen hun rechten en dringen erop aan een klacht in te dienen. In de workshop van dit najaar komen alle aspecten van het probleem aan bod: van het identificeren (via sketches die worden gespeeld door acteurs van La Ligue d’Impro) tot de manier waarop dergelijke gevallen in een proces-verbaal worden opgenomen; van de wet van 2014 tot de Istanbul-conventie; en natuurlijk ook de manier waarop zij die het meemaken worden behandeld. De workshop duurt een hele dag en laat verschillende mensen aan het woord: van een advocaat tot de professionals die slachtoffers opvangen en hun klachten verwerken. De workshop maakt deel uit van de baremieke opleidingen waarmee politieagenten vooruitgang kunnen boeken binnen hun loopbaantraject.