De vereniging

Onze actie

Al 10 jaar blijft BVML zich verder ontwikkelen, met een strategie die gebaseerd is op twee grote uitdagingen en verschillende actieprogramma’s.

Uitdaging #1: Preventie en empowerment

Klasactiviteiten vanaf het 5e leerjaar.

Vanaf de schoolleeftijd, met BVML IN DE KLAS

Sinds 2013 bezoeken acteurs van de improvisatieliga verschillende scholen. 16.000 leerlingen uit het lager en middelbaar onderwijs hebben hun voorstellingen al bijgewoond. Dit programma wordt gefinancierd door de Franse Gemeenschapscommissie (Cocof).

Voor alle Belgen, met het programma STAND UP

Een eind maken aan straatintimidatie door getuigen en slachtoffers beter te leren reageren. In 2021 en 2022 zullen 4000 Belgen een gratis opleiding van een uur krijgen. Dit programma wordt gesteund door L’Oréal Paris.

Interesse in een opleiding?

Voor politieagenten, met de POLITIE-OPLEIDING

Een dag om de opvang van slachtoffers op het politiebureau te verbeteren en een proces-verbaal op te stellen dat de rechter kan gebruiken om de dader te vervolgen. Tijdens de opleiding komen ook preventiemaatregelen aan bod.

Voor tieners en jongvolwassenen, met de WORKSHOP 'Met humor reageren op intimidatie'

Tijdens deze workshop wordt aangeleerd hoe je de terreurmechanismen van daders onschadelijk kan maken. Doel is om de slachtofferpositie te weigeren en je plaats in de stad weer op te eisen. Dit programma wordt gesteund door de Stad Brussel.

Uitdaging #2: De mentaliteit veranderen

Het woord nemen in de MEDIA

Het debat over alledaagse vormen van seksisme aanzwengelen en ervoor zorgen dat de tegenmaatregelen worden uitgevoerd door het woord te nemen in de media, het parlement en tijdens voordrachten.

Reportage BX1 (dans le tram)

 Libre Ensemble (CAL)

Bewustmaking via CAMPAGNES

BVML gebruikt reclametechnieken en social media om enkele zaken in de kijker te zetten: de wet die seksuele intimidatie strafbaar maakt, de preventiemaatregelen en de ervaringen van mensen die er het slachtoffer van werden.

Campagne J. Walter Thompson Brussels voor BVML.

Campagne Mirum voor BVML

Het FENOMEEN zichtbaar maken

Via een app die meldingen van lastiggevallen personen registreert, enquêtes op Facebook, … Dankzij deze statistieken hebben de autoriteiten een objectieve reden om in te grijpen. Deze programma’s worden gesteund door het Waals Gewest, Equal Brussels en de Stad Brussel.

FESTIVALS

Tijdens het Festival des Solidarités in Namen (Plan Sasha) en het Brussels Summer festival werd een stand ingericht, zorgden vrijwilligers van de vzw Latitude Jeunes voor sensibilisering, werden do & don’t-kaarten uitgedeeld, etc. Deze programma’s worden gesteund door Solidaris en de Stad Brussel.

CYBERPESTEN tegengaan

Het internet en social media zijn de nieuwe ‘openbare ruimte’. Daarom geeft TPAMP TV, een wekelijkse live-uitzending op Instagram, een stem aan mensen die werden lastiggevallen en experts in de materie. In samenwerking met de Conseil Francophone des Femmes Belges en met de steun van Equal Brussels.

Onze doelen in cijfers

0
leerlingen en studenten sensibiliseren in de klas tegen eind 2021
0
Brusselse politieagenten opleiden in 2021
0
Belgen worden binnenkort opgeleid in preventie
0
keer zoveel klachten van seksuele intimidatie ingediend

Ben je lastiggevallen? Laat het ons weten!

Met deze oproep willen we de stem laten horen van mensen die met deze nieuwe vorm van intimidatie te maken krijgen, zodat we er samen beter tegen kunnen vechten.

Ben je lastiggevallen? Laat het ons weten!

Met deze oproep willen we de stem laten horen van mensen die met deze nieuwe vorm van intimidatie te maken krijgen, zodat we er samen beter tegen kunnen vechten.

top