500 Brusselse politieagenten opgeleid voor betere begeleiding van mensen die op straat worden lastiggevallen

Tegen eind dit jaar organiseert BVML workshops voor de teams in de politiezones Brussel-West en Brussel-Noord. Doel is een beter begrip van seksuele intimidatie in de openbare ruimte. 

 

De politie is als eerste betrokken bij straatintimidatie. Om het vast te stellen, maar ook om zij die het meemaken goed (of minder goed?) te ontvangen op het politiebureau. Nieuw is dat zij die technisch gezien het ‘slachtoffer’ zijn, zich niet langer laten doen. In die mate zelfs dat ze de term ‘slachtoffer’ verwerpen. Ze kennen hun rechten en dringen erop aan een klacht in te dienen. In de workshop van dit najaar komen alle aspecten van het probleem aan bod: van het identificeren (via sketches die worden gespeeld door acteurs van La Ligue d’Impro) tot de manier waarop dergelijke gevallen in een proces-verbaal worden opgenomen; van de wet van 2014 tot de Istanbul-conventie; en natuurlijk ook de manier waarop zij die het meemaken worden behandeld. De workshop duurt een hele dag en laat verschillende mensen aan het woord: van een advocaat tot de professionals die slachtoffers opvangen en hun klachten verwerken. De workshop maakt deel uit van de baremieke opleidingen waarmee politieagenten vooruitgang kunnen boeken binnen hun loopbaantraject. 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

top